Alle uitzendingen

Gastvrij: Over de klok en de klokkenstoel

Ingediend door sjoerd op za, 05/08/2021 - 19:20
Gastvrij

De afgelopen maanden was de luidklok van de Kruiskerk, in het Schilderskwartier, niet te horen. De klok - en evenzeer de klokkenstoel - was dringend toe aan een grondige reparatie- en herstelbeurt. Geen wonder na bijna 55 jaar onafgebroken trouwe dienst.

Over dit speciale project spreekt Constand de Jonge met Jaap Koningen, Kerkrentmeester bouwkundige zaken voor de Kruiskerk (kerkgebouw en pastorie). Maar ook andere taken van een bouwkundig kerkrentmeester komen aan de orde. Zoals onderhoudsschema's voor apparatuur en installaties en werken aan duurzaamheid. En alles gericht op de lange termijn, want de gemeenschap van gelovigen wil graag nog lange tijd, met haar verschillende ruimtes, midden in een woonwijk velen van dienst en tot zegen zijn.  

Datum uitzending
Gast
Peter Koningen
Presentator
Technicus

Gastvrij: vrijwilligers gezocht - hoe doe je dat?

Ingediend door sjoerd op vr, 04/23/2021 - 22:54
Gastvrij

Een actieve geloofsgemeenschap zonder vrijwilligers, dat kunnen we ons moeilijk voorstellen. Maar hoe krijgen geloofsgemeenschappen het voor elkaar om leden of vrienden te interesseren om vrijwilliger te worden en hoe houden zij actieve vrijwilligers vast?

Belangrijke vragen in de huidige tijd waarin al een groot beroep op mensen wordt gedaan.Toch lukt het door op een nieuwe manier naar buiten te treden.

Hoe dat in één van de wijken van de Hervormde Gemeente Woerden is aangepakt, hoort u in deze uitzending. Hans Slooijer spreekt met Letta Willemsen en Marianne Onderwater over het project Ik-doe-mee, dat onlangs is gestart.

Datum uitzending
Gast
Letta Willemsen en Marianne Onderwater
Presentator
Technicus

Het Luisterboek: wat gebeurde er met Pasen in Jeruzalem?

Ingediend door sjoerd op wo, 03/24/2021 - 21:12
Het Luisterboek

Toelichting bij de kleurplaat:

De plaatjes worden ingekleurd en vervolgens wordt alles rondom uitgeknipt (eventueel op karton plakken).
De plaat met de kruisen vormt de achtergrond. Het graf wordt links onder in de hoek van de plaat met de drie kruisen geplakt. Vervolgens wordt de omlijsting er overheen geplakt en dan uiteindelijk wordt Jezus naast de laatste paar voetstappen geplakt, net onder het middelste kruis.
Dit werkje geeft natuurlijk aan dat het kruis en het graf verleden tijd zijn, want Jezus is opgestaan, we mogen Zijn liefde aanvaarden en zeker ook Zijn hulp. 

Datum uitzending
Presentator
Technicus

Gastvrij: over de lange geschiedenis van de vluchtelingen

Ingediend door sjoerd op za, 03/13/2021 - 08:43
Gastvrij

Als voorbereiding op een gesprek met de coordinator Vluchtelingenwerk in het Groene Hart vertelt Constand de Jonge het verhaal (in't kort) van Aeneas, een vluchteling uit het mythische Troje.

Vergilius beschreef de lotgevallen van Aeneas in zijn boek Aeneis. Hij vertelt daarin van de omzwervingen van de Trojaanse held Aeneas na de ondergang van Troje en de lange strijd die hij in Italië moest voeren om uiteindelijk het onvermijdelijke lot (fatum) te kunnen vervullen: de stichting van een nieuw rijk, het machtige Romeinse Rijk.

Als u meer wilt weten: https://nl.wikipedia.org/wiki/Aeneis

 

Datum uitzending
Gast
geen
Presentator
Technicus

Gastvrij: het koor de Miracles hebben een nieuwe dirigent en bestaan 25 jaar!

Ingediend door sjoerd op wo, 02/24/2021 - 21:02
Gastvrij

Dit jaar bestaat het alom bekende Woerdens Gospelkoor Miracles 25 jaar! 

Niet alleen daarom al is 2021 een bijzonder jaar voor het koor. Kort geleden is namelijk ook een nieuwe jonge en bevlogen dirigent aangesteld in de persoon van Richard Schoonhoven, een bekende naam in de wereld van de gospelmuziek.

Hans Slooijer sprak met hem en met de nieuwe voorzitter van het koor, Karel van der Linden. 

Onder hun leiding maakt het koor een nieuwe start. Met nieuw elan, met nieuwe leden realiseert het koor een kwaliteitsimpuls. De leden hebben de ambitie om tot de top te gaan behoren van de beste koren in Woerden en omgeving!  

Spreekt het koor u aan, kijk dan voor meer informatie op: www.gospelkoor-miracles.nl. U vindt daar ook het contactadres om u als lid op te geven.

Datum uitzending
Gast
Richard Schoonhoven en Karel van der Linden
Presentator
Technicus